Bulgaria

Zece lucruri interesante despre Bulgaria:

1. Bulgaria a fost în urmă cu ani, privită ca un fel de Silicon Valley din Europa de Est, datorită exporturilor sale uriașe de tehnologie de calculator pentru țările comuniste. În 2002, țara s-a clasat pe locul 8 în lume, în ceea ce privește numărul de experți IT.

2. Inventatorul primului calculator electronic, profesorul John Vincent Atanasoff a Universitătii de Stat din Lowa are origini bulgare.

3. Primul ceas digital din lume, a fost inventat de către un bulgar. Numele lui era Peter Petrov.

4. Bulgaria este una dintre țările din lume ce suferă de spor natural negativ. Dacă în urma cu 25 de ani, în 1988, avea nouă milioane de locuitori, Bulgaria are doar în jur de 7 milioane de oameni de astăzi.

5. Guvernul bulgar, cu sprijinul Bisericii Ortodoxe, a salvat populația evreiască de a fi trimisă în lagărele de concentrare naziste în timpul Holocaustului. (Singurele două țări care au făcut acest gest au fost Bulgaria și Danemarca).

6. Bulgarii au fost primii care au folosit alfabetul chirilic, care este de asemenea folosit în prezent și în Rusia. Alfabetul chirilic a fost adoptat de către Primul Imperiu Bulgar în 681 AD.

7. Cântecul popular bulgar “Izel Voi Delyo Haydutin,

(este una dintre piesele înregistrate și trimise în spațiu pentru programul spațial Voyager, care avea drept scop să intre în contact cu inteligența extraterestră.

8. În general, bulgarii mișcă capul cu mișcări orizontale când vor sa spună Da și de sus în jos când vor sa spună Nu (invers decât majoritatea popoarelor) dar uneori, mai ales în orașe și stațiuni, o fac în același mod ca ceilalți reușind astfel sa adâncească și mai mult confuzia.

9. Cea mai veche comoara de aur, datând de mai mult de 6.000 de ani, a fost descoperită în Bulgaria.

10. Iaurtul bulgăresc are un gust unic, deoarece bacteriile folosite pentru a face, Lactobacillus bulgaricus, se găsește în mod natural numai în Bulgaria. Ei exportă această bacterie în lumea întreagă astfel ca și alte țări să poată face propriul lor iaurt.

 

Fă o rezervare acum sau află mai mult prin telefon sau completează acest formular.

Tel. 022664010; 022663919;

Mobil: 0-69-207-434

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Subiectul

Telefon de contact:

Mesaj

Recomada si altora...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email